Saturday 25 December 2010

Sarbatori Fericite!

Sarbatorile de iarna sa va petreaca spre Anul Nou cu inocenta copiilor colindand spre inimile noastre si spre viitor! Sarbatori linistite cu pace si armonie!

Echipa Societatii Romanca
www.romanca.co.uk




Craciun Fericit

Craciun Fericit
sperantelor ascunse prin zapezi
colindelor revarsate princiar pe strazi

Craciun Fericit
Romanilor risipiti printre nameti
si candelei aprinse pentru Sfinti

Craciun Fericit
oricarui clinchet rasunand cosmopolit
din gandul mamei impletind colaci

Craciun Fericit
copiilor impartasiti in graiul stramosesc
cu acelesi radacini de Feti Frumosi

Craciun Fericit
si doinei rasunand in vechi trompeti
peste un viers ce-l risipim peste hotar

Craciun Fericit
cununei ce se coace in bobul adormit
si focului ce arde-n zarea de argint

Craciun Fericit cu steaua stralucind la infinit
iubirii nerostite pe Pamant

Craciun Fericit!

Ionela Flood Poezie din volumul Parfumul Ingerilor, Bucuresti 2010



Ilustratie de carte Parfumul Ingerilor- Colindul Crinului de Amy Lee


http://animoto.com/play/wgE1OgtJg0gZtwRJttpCHQ

Colindul Crinului de Ionela Flood, interpretat de Corneliu Pavel -fragment din Cd-ul promotional al volumului de poezii Parfumul Ingerilor, lansat la Congresul Spiritualitatii Romanesti , Alba Iulia 2010.

Invitatie la Oda Divinului, 26 Dec 4pm la St. Ethelburga's Center

Art Refugee Point
&
http://pro-diaspora.com/
Revista Pro-Diaspora
va invita in Duminica Craciunului,

sa ne bucuram de Nasterea Domnului si sa intampinam Anul Nou si urmatorul deceniu intr-un spirit Comunitar
26 Decembrie, 4pm (16.00)
la
Centrul Pacii, Sf. Ethelburga
aducem

ODA DIVINULUI
Programul include:

* 4pm - Colinde si Expozitie de ilustratii de carte – Ioan Astalus, Adina Romanescu, Amy Lee, Petre Vlaic si Adela Ursache.
si Expozitie colectiva de icoane – Aurelia Chiriac Carabinieru (Atelier iconografic Societatea Romanca),

* 4.30 - Prezentare "Arta - Punct de Refugiu",

* 4.45 - Cine suntem? (povestioare, amintiri, obiceiuri, glume) - contributia participantilor,
* 5.30 - Pauza de ceai,
* 5.45 - Prezentarea cartii "Parfumul Ingerilor" de Ionela Flood, cu recital de poezie si slide-show,
* 6.00 - ODA DIVINULUI - Rugaciune
* 6.15 - Gustare Festiva si partea II (colindatori, muzica populara si hora Unirii)
* aprox. 8pm - Plecarea


Parteneri:
Comunison RC
Societatea Romanca Uk
Asociatia Info Manager
Association de Cummunautes Unies de Moldavie ACUM
Fraternitatea Tienerilor Ortodocsi NEPSIS
Serafimis Ltd


Localul:
Centrul Pacii Sf. Ethelburga se afla la 5min de Liverpool Street Station sau Bank station in City of London. Postcode: EC2N 4AG. No 78 Bishopsgate. Acest Centru a fost sanctuar Crestinilor din A.D. 1150 si o are ca Protectoare pe Sf. Ethelburga. Acest loc deasemenea a devenit Centru de intilnire pentru comunitatea romaneasca din A.D. 2005.

Confirmarea:
RSVP se face prin reply la unitedmoldovans@gmail.com
contact: Serafim Florea

Saturday 11 December 2010

Emilia Dorobanţu, o nouă perlă a muzicii populare româneşti


Emilia Dorobanţu, o nouă perlă a muzicii populare româneşti


O floare firavă de măr ce freamătă în lina adiere a vântului stârnit pe dealurile Curtişoarei, localitate situată pe malul stâng al Oltului, doi ochi albaştri senini ca azurul cerului, o voce de excepţie ce face să vibreze fiecare părticică a sufletului de român: Emilia Dorobanţu se iveşte ca o perlă a cântecului oltenesc, care printr-o muncă, de acum titanică se va alătura şiragului de nestemate ce strălucesc în arealul muzicii populare româneşti
La numai 17 ani Emilia Dorobanţu reuşeşte să ridice publicul în picioare la toate concursurile şi festivalurile naţionale dar şi la reprezentaţiile internaţionale.
Elevă a Colegiului Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, membră a Ansamblurilor Folclorice „Flori de măr” din Curtişoara şi „Hora” din Drăgăneşti-Olt şi absolventă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina solista, avându-i ca profesori de canto pe domnul Fieraru Marius Arald şi doamna Silinescu Maria Deniza, aduce bucurie în sufletele românilor prin cântecul popular interpretat cu măiestria şi virtuozitatea unui artist autentic.
Debutează ca dansatoare în cadrul Ansamblului Folcloric „Flori de măr” din Curtişoara, înfiinţat de doamna învăţătoare Pirnă Mariana şi sprijinită îndeaproape de părinţi săi Dorobanţu Dumitru şi Dorobanţu Marinela, remarcându-se ca solistă vocală în anul 2004 cu ocazia unui turneu în Franţa. Din acel moment vocea sa de excepţie atrage atenţia personalităţilor din domeniul folclorului şi din 2006 până în prezent evoluţia ei scenică este încununată de noi şi noi succese.
Profesor de canto şi realizator de emisiuni culturale la TVR Bucureşti doamna Maria Tănase Marin, giuvaergiul care cu migală şi dăruire s-a preocupat de şlefuirea acestei perle culese de pe malul Oltului, timp de doi ani a trudit alături de tânăra solistă pentru a-i defini un stil aparte în paleta cântecului popular românesc.
Astfel, participă la o serie de festivaluri şi concursuri de folclor unde obţine numai Premiul I sau Marele Premiu:
- 2006 – Premiul I – Festivalul internaţional „Cântecele Dunării”, Ianca, judeţul Olt;
- 2007 – Premiul I – Concursul Naţional „Doine şi balade”, Drăgăneşti, judeţul Olt;
- 2008 – Premiul I – Concursul de Folclor „De dor de primăvară”, Caracal, judeţul Olt;
- 2008 – Premiul I – „Dobroge, mândră grădină”, Eforie, judeţul Constanţa;
- 2009 – Marele Premiu „Irina Loghin”, Vălenii de Munte, judeţul Prahova;
- 2009 – Marele Premiu – „La izvor de cânt şi dor”, Lipova, judeţul Arad;
- 2009 – Premiul I – Cânt şi joc pe Hârtibaci”, Agnita, judeţul Sibiu;
- 2009 – Marele Premiu – Cântecele românilor de pretutindeni”, Drobeta Turnu Severin;
- 2009 – Marele Premiu – „Floarea dorului”, Festivalul Naţional de Folclor, Hunedoara;
- 2009 – Marele Premiu – „Datini”, Sighişoara, Mureş;
- 2009 – Marele Premiu – „Strugurele de aur”, Jidvei, judeţul Alba;
- 2009 – Premiul I – „Maria Tănase”, Craiova, judeţul Dolj;
- 2010 – Marele Premiu – „Mureşule apă lină”, Luduş, judeţul Mureş;
- 2010 – Marele Premiu – „Elena Roizen”, Ovidiu, judeţul Constanţa;
- 2010 – Festivalul de Folclor Mamaia 2010 - Marele Premiu „Mamaia” şi Premiul Presei, Mamaia;
- 2010 – Marele Premiu – „Maria Lătăreţu”, Târgu Jiu, judeţul Gorj;
- 2010 – Marele Premiu – „Natalia Şerbănescu”, Tulcea.

Pentru viitor, tânăra solistă şi-a propus să termine cursurile Colegiului Naţional „Radu Greceanu“, fiind în prezent elevă în clasa a XI-a, apoi să urmeze Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, profilul canto clasic şi operă, urmând să îmbrăţişeze o carieră într-un teatru liric sau la operă. Deşi îşi doreşte cu ardoare să ajungă la Opera din Viena, nu va renunţa niciodată la muzica populară pe care o consideră ca fiind cea mai aproape de inima sa, pe care o simte vibrând la fiecare contact cu scena dar şi la sunetul instrumentelor din tarafurile care o însoţesc la toate spectacolele.


George Smarandache
Slatina, 2010

Thursday 25 November 2010

Se deschide Biblioteca "Ioan Alexandru", prima bibliotecã româneascã din Glasgow

Se deschide Biblioteca "Ioan Alexandru", prima bibliotecã româneascã din Glasgow

Biblioteca "Ioan Alexandru " din Glasgow, Scoţia, se lanseazã vineri 26 noiembrie, între orele 12.00-14.00, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale la Parohia Ortodoxã Românã “Întâmpinarea Domnului” din Glasgow, acolo unde sunt gãzduite cele 4000 de titluri de carte în limba românã.

Biblioteca este deschisã în memoria scriitorului Ioan Alexandru, care a scris printre altele şi seria de “Imne” dedicate zonelor istorice româneşti.

Ideea acestui proiect a fost iniţiatã în urmã cu 2 ani la Congresul Spiritualitãţii Româneşti de la Alba Iulia, ca parteneriat între Biblioteca Judeţeanã “Petre Dulfu”, Fundaţia Asturian din Târgu-Mureş, Societatea Românca din Marea Britanie şi Liga Culturalã pentu Unitatea Românilor de Pretutindeni.
Realizarea proiectului beneficiazã de spaţiul generos al Parohiei Ortodoxe Române “Întâmpinarea Domnului” din Glasgow sub îndrumarea preotului paroh Marcel Oprişan, de donaţia de carte a Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare şi suportul Consiliului Judeţean Maramureş. Binevenite sunt şi contribuţiile personale ale celor implicaţi în acest proiect.

Lansarea bibliotecii "Ioan Alexandru" în Glasgow face parte din proiectul “COMEUROBIB” iniţiat de Biblioteca Judeţeanã “Petre Dulfu” şi care vizeazã crearea unui spaţiu cultural românesc într-o serie de oraşe din strãinãtate. Pânã acum, proiectul a fost realizat în Ucraina, Budapesta, Viena, Spania, Republica Moldova.

Biblioteca "Ioan Alexandru" , care este cea de-a doua bibliotecã din Reţeaua de biblioteci Românca , dupã deschiderea în 2009 a bibliotecii "Mihai Eminescu" la Londra gãzduitã de doamna Daniela Rãileanu la Bookeeping Efficiency.

Începând de sãptãmâna viitoare, românii din Scoţia vor putea sã citeascã şi împrumutã cãrţi, sã se documenteze din tratate din domenii variate (sociologie, filosofie, afaceri şi jurnalism.), precum şi cãrţi pentru copii, albume, atlase, enciclopedii, dicţionare, cãrţi de poveşti, cãrţi de beletristicã dar şi ştiinţifice, toate în limba românã.

Membrii comunitãţii româneşti din Scoţia sunt invitaţi la deschiderea oficialã a bibliotecii "Ioan Alexandru ", la eveniment luând parte, pe lângã iniţiatorii proiectului, printre care Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare, câţiva consilieri judeţeni, domnul Mihai Delcea şi doamna Ionela Flood preşedinta Societãţii Românca din Marea Britanie.

PROGRAM:

Recital susţinut de corul “Psalmodia Transylvanica” de la Facultatea de Teologie din Cluj condus de pãrintele profesor Vasile Stanciu.

Discurs susţinut de domnul Teodor Ardelean, directorul bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” şi oaspeţii sãi de la Consiliul Judeţean Maramureş.

Doamna Ionela Flood va prezenta un recital de poezie din volumul “Ţãrmurile iubirii”, câştigator al premiului Grigore Vieru 2009 şi al premiului prefecturii Alba Iulia, precum şi din volumul “Parfumul îngerilor”.

Pãrintele Vasile Stanciu de la Institutul Teologic din Cluj, va evoca memoria scriitorului Ioan Alexandru, pe care l-a cunoscut personal.

Prezentãrile de carte cuprind câteva noutãţi editoriale: broşura proiectului european "Invitaţie pentru compozitori 2010" -London Schubert Players Trust; "Parfumul Îngerilor"- de Ionela Flood; "Lumea satului – de George Smarandache; "Instantaneas en cuatro hilos -de Ariadna Petri si "Cuvintele luminii/The words of light" -de Ariadna Petri.

Expoziţie cu ilustraţie de carte din volumul “Parfumul îngerilor” de Ionela Flood, realizate de: Ioan Astalus, Amy Lee, Adina Romanescu, Adela Ursache şi Petre Vlaic.

Detalii şi contact pãrintele paroh Marcel Oprişan
111 Killin Street,
Glasgow,
G32 9AH

0781.776.2075
0141.237.2473
marceloprisan@yahoo.com

Vã aşteptãm la acest eveniment încãrcat de semnificaţii, sãrbatorind cu aceastã ocazie Ziua Naţionalã a României şi Ziua Naţionalã a Scoţiei, precum şi Ocrotitorul celor douã ţãri, Sfântul Andrei!

Ionela Flood
Societatea Românca
www.romanca.co.uk

Saturday 20 November 2010

Programul de schimburi culturale şi educaţionale româno-britanic, semnat la Bucureşti

Programul de schimburi culturale şi educaţionale româno-britanic, semnat azi la Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe – Bucureşti/ La 15 noiembrie 2010 a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe semnareaProgramului între Guvernul României şi Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru cooperarea în domeniile educaţiei, ştiinţei şi culturii pentru perioada 2010-2014.

Documentul a fost semnat, pentru partea română, de secretarul de stat pentru Dezvoltare Instituţională şi Relaţia cu Parlamentul în cadrul MAE, Anton Niculescu, iar pentru partea britanică, de E.S. Martin Harris O.B.E, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti. La ceremonia de semnare a participat şi directorul British Council, domnul Nigel Townson.

Secretarul de stat Anton Niculescu a subliniat importanţa semnării acestui Program, arătând că „documentul semnat la 15 noiembrie 2010 acoperă un spectru larg de cooperare culturală vizând domenii de actualitate ale agendei europene, precum economia cunoaşterii, industriile creative, dialogul intercultural, patrimoniul cultural, spaţiul european de cercetare, asigurarea calităţii în educaţie şi în educaţia non-formală, formarea profesională etc.”

Totodată oficialul român a precizat că „programul cultural lansat acum ne oferă ocazia de a saluta cooperarea sectoarelor non-guvernamentale din cele două ţări” şi şi-a exprimat satisfacţia „în legătură cu lărgirea ariei de colaborare, dincolo de relaţiile inter-instituţionale, mai ales în ceea ce priveşte administrarea unor teme precum patrimoniul cultural, schimbările climatice, dezvoltarea durabilă, formarea generaţiilor de tineri lideri”.

Ambasadorul britanic Martin Harris a relevat în discursul său că „de multe ori, cultura şi educaţia sunt ambasadori mai buni decât alte instrumente de colaborare bilaterală” şi a amintit că „în domeniul culturii, s-au realizat nenumărate proiecte în teatru, literatură, muzică, arhitectură, urbanism şi alte arte vizuale cu parteneri din România.”

În acelaşi timp, diplomatul englez a precizat că „noul acord de cooperare cuprinde câteva elemente deosebite şi demonstrează importanţa pe care, atât Marea Britanie, cât şi România, o acordă pregătirii cetăţenilor lor pentru o Uniune Europeană inovativă şi competitivă la nivel global.”

„Documentul semnat introduce concepte noi, cum ar fi economia creativă şi economia cunoaşterii şi pune accentul pe dezvoltarea unor domenii de impact la întregul nivel al UE: asigurarea standardelor şi calităţii în educaţie, consolidarea societăţii civile prin intermediul schimburilor culturale şi învăţarea limbilor moderne”, a mai spus ambasadorul Marii Britanii în România.

Informaţii suplimentare:

Documentul trasează liniile cooperării bilaterale în domeniile culturii şi educaţiei pentru următorii patru ani şi cuprinde prevederi privind schimbul de experienţă în domeniile dialogului intercultural, învăţământului profesional, economiei creative şi economiei cunoaşterii; sprijinirea activităţii şi funcţionării ICR Londra şi a British Council România; promovarea contactelor directe între instituţii şi specialişti din domeniile educaţiei, culturii, patrimoniului, ştiinţei, dialogului intercultural, economiei creative şi economiei cunoaşterii; schimbul de materiale informative în domeniul artelor vizuale şi arhitecturii contemporane; organizarea de acţiuni comune în domeniul muzeal; instituirea unui program de burse în domeniul educaţiei formale şi non-formale pentru specialişti în domeniul patrimoniului cultural; organizarea de evenimente în domeniul asigurării calităţii în învăţământul superior şi al formării profesionale; sprijinirea organizării cursurilor de management educaţional, de limbă engleză şi a examinărilor de limbă engleză; încurajarea contactelor între specialiştii în politici educaţionale din cele două state; recrutarea, pentru perioade scurte de timp, de profesori, pentru a preda în sistemul educaţional din celălalt stat; încurajarea cooperării directe între universităţi, institute de cercetare, organizaţii în vederea consolidării Spaţiului European de Cercetare.

Romanian-UK cultural and educational exchange progamme signed today in Bucharest

Ministry for Foreign Affairs – Bucharest/ On 15 November 2010 the Programme between the Government of Romania and the Government of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland for Co-operation in the Fields of Education, Science and Culture for the Period 2010-2014 was signed at the headquarters of the Ministry of Foreign Affairs.
The document was signed, for Romania , by the MFA State Secretary for Institutional Development and Liaison with Parliament, Anton Niculescu and, for the UK , by H.E. Martin Harris O.B.E., Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Bucharest . British Council director Nigel Townson also attended the signing ceremony.
State Secretary Anton Niculescu highlighted the importance of the Programme, stating that “the document signed on 15 November 2010 covers a wide-ranging cultural cooperation in major areas of the European agenda, such as knowledge economy, creative industries, intercultural dialogue, cultural heritage, the European Research Area, quality assurance in education and in informal education, professional training etc.”
The Romanian official further said that “the cultural programme launched now gives us the opportunity to welcome the cooperation between the two countries’ nongovernmental sectors,” and expressed satisfaction “with the broadening of the collaboration area beyond interinstitutional relations, notably in connection with the management of such themes as cultural heritage, climate change, sustainable development, or the training of young generations of leaders.”
British Ambassador Martin Harris showed in his address that “culture and education are often better ambassadors than other bilateral collaboration instruments.” “In the areas of culture,” he also said, “many projects have been achieved with partners from Romania , in the fields of theater, literature, music, architecture, urbanism and other visual arts.”
Concurrently, the British diplomat stated that “the new cooperation agreement contains some special elements and proves the importance both Britain and Romania attach to training their citizens for an innovative and globally competitive European Union.”
“The document introduces new concepts, such as creative economy and knowledge economy and emphasizes areas whose impact extends over the entire EU: assuring quality standards in education, consolidating civil society through cultural exchanges and learning modern languages,” the UK ambassador to Romania added.

Background:
The document sets forth the main lines of bilateral cooperation in the fields of culture and education for the next four years. It contains provisions on swaps of experience in point of intercultural dialogue, vocational training, creative economy and knowledge economy; supporting the operation of the Romanian Cultural Institute in London and of the British Council in Romania; promoting direct contacts between institutions and specialists in education, culture, heritage, science, intercultural dialogue, creative economy and knowledge economy; exchanging informative material on contemporary visual arts and architecture; organizing museum-related joint actions; instituting a programme of scholarships for the formal and informal education of cultural heritage specialists; organizing events realted to quality assurance in higher education and professional training; supporting the holding of educational management courses, English language courses and examinations; encouraging contacts between educational policy specialists in the two states; recruiting teachers to teach for brief periods in the educational system of the other state; fostering direct cooperation between universities, research institutes, and organizations with a view to consolidating the European Research Area.

Cristina-Narcisa Nita
Press Attaché
Embassy of Romania in the UK
Arundel House
4 Palace Green
London W8 4QD
Tel.: 0044 20 7937 9669
Fax: 0044 20 7937 8069
Mobile: 0044 75 00 55 88 44
www.london.mae.ro

Concurs de literatură

Reţeaua literară (www.reteaualiterara.ro) organizează cea de-a 2-a ediţie a Concursului de literatură – secţiunile POEZIE şi PROZĂ şi prima ediţie a Premiului "Reţeaua literară "pentru cartea anului. Fiecare secţiune îşi va desemna cei 5 finalişti care vor beneficia de un sejur complet (o săptămână) la “Întâlnirile de la Telciu – ediţia 2-a” programată la sfârşitul lunii mai 2011. La “Întâlnirile de la Telciu” se vor organiza sesiuni de scriere creativă, ateliere de performace, happening, lecturi publice, workshops-uri, la care vor fi invitati specialişti în domeniu. (detalii la: http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/intalnirile-de-la-telciu)

Finaliştii vor fi desemnaţi la începutul lunii martie 2011 şi vor participa în a 2-a jumătate a lunii martie 2011 la cele 3 finale care-şi vor desemna premianţii. Câştigătorii de la secţiunea POZIE şi PROZĂ precum şi câştigătorul Premiului pentru cartea anului vor beneficia de promovare preferenţială atât în Reţeaua literară cât şi prin intermediul site-urilor partenere, lobby internaţional, publicarea şi traducerea manuscriselor, evenimente literare dedicate, lecturi publice.

Textele participanţilor vor fi postate pe Reţeaua literară (www.reteaualiterara.ro) în secţiunea dedicată concursului (http://reteaualiterara.ning.com/group/concursliterarreteaualiterara#) şi vor putea beneficia de vot public în urma căruia va fi desemnat câştigătorul premiului de popularitate. Textele vor fi trimise şi pe mail (reteaualiterara@yahoo.es), alături de o scurtă prezentare (cv literar) până la data de 15.02.2011.

Cărţile propuse la Premiul "Reţeaua literară" pentru Cartea Anului vor fi trimise prin poştă până la data de 15.02.2011 pe adresa: Reţeaua literară (att. Gelu Vlaşin), Str. Principală 1113, Loc. Telciu, Jud. Bistriţa – Năsăud.

- Pot participa la concurs toate cărţile apărute în anul 2010, cărţi trimise direct de autori sau de către edituri.Toate cărţile primite vor face parte din fondul de carte al Bibliotecii Reţeaua literară.

Condiţii de participare pentru Concursul de Literatură – Reţeaua literară – secţiunile POEZIE şi PROZĂ :toate persoanele fizice cu cetăţenie română, indiferent că au domiciliul în România sau nu, indiferent de vârstă, nedebutaţi în volum, se vor trimite 10 - 15 poeme sau 10 - 15 pagini de proză, font times new roman, font size 12

Câştigătorii vor fi desemnaţi de către un juriu format din: Alexandru Matei, Octavian Soviany, Gelu Vlaşin, George Neagoe, Crina Bud.

Concursurile sunt organizate de :
Reţeaua literară (www.reteaualiterara.ro)

în parteneriat cu:

Asociaţia Dialog European (Madrid), Diverbium PR Agency, Atelierele relaţionale,
Boomlit (www.boomlit.com) , Bookiseala (www.bookiseala.ro).

Dacă eşti interesat, intră pe pagina finaliştilor de la
prima ediţie a concursului:

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/concurs-literar-pentru tinerii

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/cei-sapte-finalisti-...

Bursă în memoria regretatului dramaturg, gazetar și publicist ALEXANDRU MIRODAN

Universitatea de Arte din Londra Drama Centre London a decis să acorde o bursă în memoria
regretatului dramaturg, gazetar și publicist ALEXANDRU MIRODAN (1927 - 2010) fondatorul revistei ”Minimum”.

Bursa, instituită de directorul Conservatorului de artă dramatică Drama Centre London,
Prof. Univ. Dr. Vladimir Mirodan, fiul marelui dispărut, și de familie, este oferită unui student merituos, israelian sau român, de la Drama Centre.
(Din ”Jurnalul Săptămânii, 18 noiembrie 2010, Israel)

Thursday 18 November 2010

Asociatia Info Manager la Gaudeamus Book Fair 2010 cu "Invitatie pentru compozitori", "Parfumul Îngerilor" si invitati surpriza

Joi, 18 noiembrie, 2010, orele 19:00 – 21:00, vă invităm să participati la lansarea de carte care va avea loc la Gaudeamus Book Fair 2010, locaţie: Romexpo, etaj 3, standul Bursa de contacte 3.20, Bucureşti.


Program:

ora 19:00

Lansare broşură proiect european "Invitaţie pentru compozitori 2010" - autor Anda Anastasescu – London Schubert Players;



ora 19:30

Lansare de carte "Parfumul Îngerilor"- autor Ionela Flood;
ora 20:00



ora 20:30

Lansare de carte "Lumea satului – autor George Smarandache;


Lansare de carte "Instantaneas en cuatro hilos de Ariadna Petri;
"Cuvintele luminii/The words of light" de Ariadna Petri.




Prezintă : George Smarandache

Videoconferinta online realizata pe Skype cu ID -george smarandache- va asteapta fiti alaturi de noi la aceasta sarbatoare editoriala.

Contact: Leo Ghigu-0742033438, George Smarandache-0762996022

Detalii:
www.asociatiainfomanager.com
www.invitationtocomposers.co.uk
www.romanca.co.uk
www.espacioniram.com

http://ionelaflood.blogspot.com
http://circulopoeticoreflexos.espacioniram.com/
http://aaariadna.wordpress.com/



Un proiect realizat de Asociaţia Info Manager, Bucureşti în colaborare cu Societatea Românca, Londra; Espacio Niram, Madrid; Artejescal, Madrid; Circulo Poetico Reflexos, Madrid. Proiectul beneficiază de suportul deosebit al Gaudeamus Book Fair 2010.


Ionela Flood
Presedinte
Asociatia Info Manager
www.asociatiainfomanager.com

Saturday 13 November 2010

Deschiderea Bibliotecii Româneşti

Deschiderea Bibliotecii Româneşti

17 noiembrie 2010, 6.30 pm – Ambasada României la Londra şi Institutul Cultural Român-Londra, vor inaugura, la sediul din 1 Belgrave Square SW1X 8PH, Biblioteca Românească, un proiect comun al celor două instituţii, dedicat comunităţii româneşti din Marea Britanie si realizat cu sprijinul dlui George Iacobescu, CEO Canary Wharf Group.

Evenimentul, care se va desfăşura în prezenţa Ambasadorului României, Dr. Ion Jinga şi a directorului ICR-Londra, Dorian Branea, îi va avea ca invitaţi pe scriitorii Daniel Bănulescu (Cine a câştigat războiul mondial al religiilor?), Filip şi Matei Florian (Băiuţeii) şi Ioan Es Pop (Ieudul fără ieşire şi alte poezii).

Actriţa Cristina Cătălina va citi fragmente din cărţile publicate de invitaţi. Seara se va încheia cu un concert live de etno-jazz susţinut de Monooka Band.

Biblioteca Românească cuprinde peste 1000 de volume, în limbile română şi engleză, de ficţiune şi non-ficţiune, albume de artă, dicţionare, ghiduri şi cărţi pentru copii. Cele mai multe dintre acestea au fost donate de editurile româneşti care au participat la Târgul de carte din Londra în aprilie 2010, restul provenind de la Ambasada României la Londra.

În catalogul bibliotecii se regăsesc şi primele opt cărţi traduse de University of Plymouth Press .

La 19 noiembrie autorii vor fi prezenţi la Plymouth pentru a-şi lansa cărţile în cadrul programului 20 de autori români, în timpul Festivalului Românesc din Plymouth .

Biblioteca va fi deschisă de luni până vineri între orele 10am - 5pm.

Cristina-Narcisa Nita
Press Attaché
Embassy of Romania in the UK
Arundel House
4 Palace Green
London W8 4QD

Tel.: 0044 20 7937 9669
Fax: 0044 20 7937 8069
Mobile: 0044 75 00 55 88 44
www.london.mae.ro

Wednesday 10 November 2010

Invitatie pentru compozitori 11-13 Noiembrie , Paris -Festival de muzică clasică si contemporană -Une Odyssée européenne

Festival de muzică clasică si contemporană
Une Odyssée européenne à Paris : Invitation aux compositeurs



Invitation aux compositeurs este un proiect international de muzica de cameră, care are intentia de a da o o nouă dimensiune artei compozitiei si de a îmbogăti patrimoniul muzicii clasice. Proiectul a inspirat compozitia lucrărilor contemporane în care se combină instrumente muzicale care nu erau folosite până acum sau care se găseau foarte rar în repertoriul european. Vă invităm să vă delectati cu o veritabilă Odisee europeană la Paris...

■ Joi, 11 noiembrie
19.30: Seminar cu publicul pe marginea compozitiilor care vor fi interpretate în timpul concertelor
20.00: Concertul London Schubert Players
Din program:
Salvador Torre : Clouds. Hommage to Messiaen
Marcus Blunt : Two Serenades
Bjorn Bolstad Skjelbred : Dans l’ombre du Gibet (Crystals)
Carmen Cârneci : Quatuor pour Marguerite
Olivier Messiaen : Quatuor pour la fin du temps

Palais de Béhague, Salon d`Or
Ambassade de Roumanie en France
123, rue Saint-Dominique – 75007 Paris
M° Ecole Militaire


■ Vineri, 12 noiembrie
20.00: Concertul London Schubert Players, Andrei Vieru (piano), Quatuor Lalo, Cedric Dreger (trompette), Edouard Macarez (contrebasse)
Din program:
Georges Enesco: Légende
Constantin Silvestri: Quatuor à cordes n°2
Anatol Vieru : Sonate pour piano n°1
Lucian Zbarcea : A Lover’s Promise
Constantin Silvestri : Sonate pour clarinette et piano Op. 19 n°1
Anatol Vieru : La lutte contre l`inertie (trio clarinette, violon, piano)
Georges Enesco : Aria et Scherzino (violon solo, piano et cordes)
Camille Saint-Saëns : Septuor Op.65

Salle Cortot
78, rue Cardinet – 75017 Paris
M° Malesherbes

■ Sâmbătă, 13 noiembrie
15.00 - 18.00: Forumul international al compozitorilor, invitati Jose Manuel Lopez Lopez, Anne Sedes, Guilherme Carvalho, Carmen Carneci
si Mihail Cretu.
Ateliere la care vor participa compozitorii Adina Dumitrescu, Andrew Wilson, Bjorn Bolstad Skjelkbred si studentii Universitătii Paris 8.

20.00: Concertul London Schubert Players alături de Rivoli Quartet
Din program:
Frank Bridge: Quatuor à cordes n°2
Félix Mendelssohn: Concert pour solo piano, solo violon et cordes
Drew Wilson: Nocturne with Cloudscape
Mihai Cretu: Dans si improvizatie
Adina Dumitrescu: J’ai trouvé les histoires

Cité Internationale des Arts
Salle Edmond Michelet
18, rue de l'Hôtel de Ville – 75004 Paris
M° Pont Marie

Intrarea liberă, pe bază de rezervare la numărul 01 47 05 15 31 sau pe mail: institutroumain@yahoo.fr


Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Acest comunicat nu reprezintă în mod necesar pozitia oficială a Comisiei Europene.

Detalii:
http://www.icr.ro/paris
www.invitationtocomposers.co.uk
www.asociatiainfomanager.com

Echipa Proiectului Invitation to composers



FINANTATORI:
European Union Culture Fund, Programme 2007-2013
London Schubert Players Trust
Lionel Tertis Foundation, London
Institutul Cultural Roman, Paris
Institutul Cultural Roman, Londra
Asociatia Info Manager, Bucuresti

SPONSORI SI PARTENERI:
British Council Romania
Universitatea de Muzica Bucuresti
Exclusive Holidays
Hotel Rembrandt
Opus Musica
Ambasada României in Marea Britanie
Ambasada României in Franţa
Universite Paris 8
Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj
Fundaţia Tertis
Music Information Centre Norway
Românca Society
Radio Ciocârlia
Asociaţia Adolescentul
Pro Diaspora

PARTENERI MEDIA:
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
Radio Romania Actualitati
Radio Romania International
RADOR
Romanian Global News
Fadere
Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni
Turism si Afaceri
Unifero
Aşii României
Starpress
Reţeaua Literară
Revista Vatra Veche
Fundatia Asturian
Fundaţia Heron
Asociaţia Unirea Viena
Diaspora
Ziarul Romanesc
Diaspora Online
Românul
Nou Horizont
Niram Art
Revista Oglinda

SUPORTERI:
Români Online
Români in UK
Stewart’s Melville College Edinburg
The Griffon Partnership Norfolk

Friday 5 November 2010

S-a dus un alt Maestru al Culturii Romanesti!

Am aflat in aceasta dimineata ca Poetul Adrian Paunescu a plecat in lumea celor sfinti.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Congresul de la Alba o sa fie ca un om fara voce, ca puii fara closca!

Thursday 21 October 2010

Proiectul „Invitaţie către compozitori”, România 20-27 octombrie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ

“INVITATION TO COMPOSERS“ / „INVITAŢIE CĂTRE COMPOZITORI”

British Council a organizat, în data de 20 octombrie 2010 conferinţa de presă dedicată prezentării în România a proiectului „Invitaţie către compozitori” - un proiect unic, ce se defăşoară în perioada 2009-2011 în trei ţări partenere: Marea Britanie,‪ Franţa şi România.

Organizat de London Schubert Players Orchestra, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Paris şi Asociaţia Info Manager România, cu suportul Comisiei Europene – prin Fondul Cultural European, acest proiect încurajează compozitorii contemporani să creeze lucrări noi, inspirate de ideile muzicale din secolele XVIII, XIX si XX şi să îmbine elemente culturale din propriul patrimoniu cultural.
În România, proiectul beneficiază şi de sprijinul British Council şi de parteneriatul cu Societatea Română de Radiodifuziune.

Lansat în martie 2010, la Royal Academy of Music din Londra, în prezenţa Ambasadorului României la Londra, domnul Ioan Jinga, „Invitaţie către compozitori” va prezenta noi creaţii muzicale, printr-un număr impresionant de concerte, ateliere, seminare, conferinţe şi prezentări de produse audio-vizuale şi de publicaţii, în Marea Britanie, Franţa şi România.
Aventura muzicală pe care o propune proiectul „Invitaţie către compozitori” conduce publicul şi interpreţii la sursa inspiraţiei muzicale, urmărind să creeze o nouă relaţie între compozitori, interpreţi şi publicul ascultător.
Compozitorii vor îmbogăţi repertoriul muzicii clasice europene prin formule instrumentale inedite sau extrem de rare în repertoriul muzicii de cameră. Compoziţiile selectate anual vor fi interpretate în concerte organizate în Marea Britanie, Franţa şi România, pe parcursul a doi ani (2010 – 2011). De asemenea, cele mai bune lucrări vor fi înregistrate şi publicate, prezentate, ca şi creatorii lor, marelui public.
Cinci lucrări aparţinând unor compozitori celebri - Schubert, Mendelssohn, Saint-Saëns, Messiaen şi Enescu, au fost alese ca „modele” de inspiraţie şi sunt interpretate şi înregistrate în paralel cu noile piese.
Publicul va deveni el însuşi parte a procesului de creaţie, participând la dialogul dintre compozitori şi interpreţi în cadrul mai multor seminarii şi ateliere.

"Motivaţia din spatele acestui proiect este potenţialul pentru crearea de oportunităţi pentru mulţi compozitori contemporani în mod simultan. Acesta prevede noi provocări pentru compozitori şi artiştii interpreţi promovând dialogul inter-cultural între compozitori, muzicieni şi public " – Anda Anastasescu, director de proiect.

‪În România, timp de o săptămână, în perioada 20-27 octombrie 2010, proiectul “Invitaţie pentru Compozitori” va prezenta publicului noi compoziţii muzicale în cadrul concertelor, forumului internaţional de compoziţie şi a atelierelor de lucru ce vor avea loc în interpretarea London Schubert Players, astfel:
• Cluj, 21 octombrie în cadrul Festivalului Toamnă Muzicală Clujeană – dezbatere şi concert ;
• Bucureşti, 26 octombrie, la Sala Radio – dezbatere cu publicul şi concert;
• Forumul Internaţional de Compoziţie, 27 octombrie, orele 11:00 – 18:00, în sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică.

Atelierele de lucru susţinute înaintea concertelor şi în cadrul Forumului de compoziţie vor permite un schimb de idei între publicul participant, instrumentişti şi compozitorii Drew Wilson si Mihail Cretu din Marea Britanie.
Publicul este invitat să se alăture acestei călătorii muzicale, ce cuprinde o premieră mondială, 6 compoziţii în premieră românească şi o premieră bucureşteană în interpretarea excepţională a artiştilor: Anda Anastasescu, Ken Aiso, Yuri Zhislin, Dominika Rosiek, Matthew Huber, Mihail Cretu, Helen Pierce şi Mariya Sotirova.

Pentru detalii vã rugãm contactaţi:

IONELA FLOOD
Asociaţia Info Manager
Mobile UK: 00 44 (0)75 15 25 35 84
Mobile RO: 0040 730 268 338
Email: ionela@talktalk.net

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi :

www.invitationtocomposers.co.uk
www.icr.ro/paris/
www.asociatiainfomanager.com

PROGRAM

21 Octombrie 2010
TOAMNA MUZICALA CLUJEANA
Academia de Muzica Gheoghe Dima, Cluj-Napoca
Concert 19.30
Atelier muzical cu publicul 17.00 – intrarea liberă

MENDELSSOHN (1809-1847) - Concert pentru Pian, Vioară şi Coarde
Mihai CRETU (1960 -) - Dans şi Improvizaţie pe un cântec popular românesc pentru Contrabas solo - Premiera Română
Jonathan OSTLUND (1975-) - The Outermost Gate /Poarta cea mai îndepartată - Premiera Română
György LIGETI (1923 – 2006) Balada şi Joc pentru două viori - Premiera Română ; Hommage à Hilding Rosenberg pentru vioară şi violoncel - Premiera Română
Drew WILSON (1960 -) Nocturne with Cloudscape/Nocturnă cu peisaj de nori - Premiera Mondială

INTERPRETEAZĂ:
London Schubert Players
Pian Solo - Anda Anastasescu
Vioară solo – Ken Aiso
Vioară solo şi vioara întâi - Yuri Zhislin
Vioară solo şi vioara a doua - Dominika Rosiek
Violoncel solo – Matthew Huber
Contrabas solo– Mihail Cretu
Viola - Mariya Sotirova


26 Octombrie 2010
Sala Mare a Radiodifuziunii Române, BUCUREŞTI
Concert 19.00
18.00 Atelier muzical cu publicul şi compozitorii britanici Drew Wilson şi Philip Cashian – intrarea liberă

ÎN PROGRAM:

F. MENDELSSOHN BARTHOLDY (1809-1847) - Concert pentru Pian, Vioară şi Coarde
Drew WILSON (1960 - ) - Nocturne with Cloudscape - Premiera Bucureşteană
Carmen Maria CÂRNECI (1957- ) - Quatuor pour Marguerite - Premiera Română
Bjorn Bolstad SKJELBRED (1970- ) Dans l’Ombre du Gibet (Crystals) - Premiera Română
Olivier MESSIAEN (1908-1992) - Quatuor pour la Fin du Temps

Interpretează:

London Schubert Players
Pian solo - Anda Anastasescu
Vioară solo – Ken Aiso
Vioară solo şi vioara întâi - Yuri Zhislin
Violoncel solo – Matthew Huber
Clarinet solo – Helen Pierce
Vioara a doua - Dominika Rosiek
Violă - Mariya Sotirova
Contrabas – Mihail Creţu

27 Octombrie 2010
Forumul Internaţional de Compoziţie,
Universitatea Naţională de Muzică, sala “George Enescu” – orele 11:00-18:00, intrarea liberă.

Forumul de compoziţie va fi prezidat de domnul Dan Dediu, rectorul Academiei de Muzică din Bucureşti şi domnul Philip Cashian, şeful catedrei de compoziţie de la Royal Academy of Music din Londra. Vor fi prezenţi compozitori şi muzicologi consacraţi, studenţi şi publicul meloman.

Vã aşteptã cu drag în lumea muzicii!

Echipa proiectului „Invitaţie către compozitori”, România

Mobile UK: 00 44 (0)75 15 25 35 84
Mobile RO: 0040 730 268 338
www.asociatiainfomanager.com

FINANTATORI:
European Union Culture Fund, Programme 2007-2013
London Schubert Players Trust
Lionel Tertis Foundation, London
Institutul Cultural Roman, Paris
Institutul Cultural Roman, Londra
Asociatia Info Manager, Bucuresti

SPONSORI SI PARTENERI:
British Council Romania
Universitatea de Muzica Bucuresti
Exclusive Holidays
Hotel Rembrandt
Opus Musica
Ambasada României in Marea Britanie
Ambasada României in Franţa
Universite Paris 8
Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj
Fundaţia Tertis
Music Information Centre Norway
Românca Society
Radio Ciocârlia
Asociaţia Adolescentul
Pro Diaspora

PARTENERI MEDIA:
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
Radio Romania Actualitati
Radio Romania International
RADOR
Romanian Global News
Fadere
Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni
Turism si Afaceri
Unifero
Aşii României
Starpress
Reţeaua Literară
Revista Vatra Veche
Fundatia Asturian
Fundaţia Heron
Asociaţia Unirea Viena
Diaspora
Ziarul Romanesc
Diaspora Online
Românul
Nou Horizont
Niram Art
Revista Oglinda

SUPORTERI:
Români Online
Români in UK
Stewart’s Melville College Edinburg
The Griffon Partnership Norfolk

Monday 18 October 2010

Invitatie-intalnire cu organizatorii proiectului european muzical Invitation to Composers.

Buna ziua,

Avem placerea de a va invita la o intalnire cu organizatorii evenimentului muzical Invitation to Composers - un proiect european initiat de initiat de catre London Schubert Players Trust in 2009 si dezvoltat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman Paris si Asociatia Info Manager din Bucuresti, cu suportul Comisiei Europene.
Acest proiect incurajeaza compozitorii contemporani sa scrie lucrari noi, inspirate de ideile muzicale din secolele XVIII, XIX si XX, imbinand elemente culturale din patrimoniul propriu.

Activitatile din Romania sunt sprijinite de British Council si Radiodifuziunea Romana.

Doamna Anda Anastasescu, pianist, fondator si director muzical al orchestrei de camera London Schubert Players, va fi prezenta la aceasta intalnire, in calitate de director al proiectului european Invitation to Composers. Alaturi de dansa, vor fi doi dintre muzicienii participanti in acest proiect - compozitorul si contrabasistul Mihail Cretu si compozitorul Drew Wilson din Marea Britanie. Toti trei, impreuna cu doamna Ionela Flood, reprezentand Asociatia Info Manager din Romania, va vor da detalii despre activitatile din Romania ce se vor desfasura in perioada 20-27 octombrie si vor raspunde intrebarilor dumneavoastra.

Intalnirea va avea loc in data de 20 octombrie, ora 10.00, la sediul British Council - biblioteca @British. Va rugam sa ne confirmati participarea pana maine, 19 octombrie, ora 17.00, la adresa de e-mail luise.vuiu@britishcouncil.ro, sau la nr. de telefon 0724 288 881.

Va asteptam cu drag.


O zi buna,
Luise Vuiu

Luise Georgiana Vuiu
Head Strategic Partnership and Marketing

British Council | Romania | Calea Dorobantilor 14, Bucharest 010572
T +40 (0)21 307 9600, +40 (0) 307 9621 | M +40 (0)724 288 881
F +40 (0)21 307 9601 | BCTN 4401121
E luise.vuiu@britishcouncil.ro | www.britishcouncil.ro

Invitation to Composers beneficiaza de suportul urmatoarelor organizatii:



ORGANIZATORI: London Schubert Players Trust în parteneriat cu Institutul Cultural
Român Paris şi Asociaţia Info Manager din Bucuresti , cu suportul Comisiei
Europene.

FINANTATORI:
European Union Culture Fund, Programme 2007-2013
London Schubert Players Trust
Lionel Tertis Foundation, London
Institutul Cultural Roman, Paris
Institutul Cultural Roman, Londra
Asociatia Info Manager, Bucuresti


SPONSORI SI PARTENERI:
British Council Romania
Universitatea de Muzica Bucuresti
Exclusive Holidays
Hotel Rembrandt
Opus Musica
Ambasada României in Marea Britanie
Ambasada României in Franţa
Universite Paris 8
Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj
Fundaţia Tertis
Music Information Centre Norway
Românca Society
Radio Ciocârlia
Asociaţia Adolescentul
Pro Diaspora

PARTENERI MEDIA:
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
Radio Romania Actualitati
Radio Romania International
RADOR
Romanian Global News
Fadere
Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni
Turism si Afaceri
Unifero
Aşii României
Starpress
Reţeaua Literară
Revista Vatra Veche
Fundatia Asturian
Fundaţia Heron
Asociaţia Unirea Viena
Diaspora
Ziarul Romanesc
Diaspora Online
Românul
Nou Horizont
Niram Art
Revista Oglinda


SUPORTERI:
Români Online
Români in UK
Stewart’s Melville College Edinburg
The Griffon Partnership Norfolk

Tuesday 25 May 2010

Children’s Day 29 may 2010 1pm at ICR London/ Ziua Copilului 29 mai 2010 1pm la ICR Londra

AT HOME IN BELGRAVE SQUARE
A programme developed by the Romanian Cultural Institute London,
under the patronage of HE Dr. Ion Jinga, Ambassador of Romania
to the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
************************************************************


Fairy tales with fairies and dragons, a world of stories, puppets and drawings!


You are invited on 29 May to celebrate together


Children’s Day

and the wonderful world of childhood


Our guest from Romania is Alina Darian, author of storybooks, who will take us to the fantastic world of fairy tales.
Let us listen to and invent stories, draw and make puppets and masks, all through games!
Come At home in Belgrave Square!

29 May 2010
13.00: Guests Arrival
13.20: Welcome speech
13.30: Story-telling by Alina Darian
14.00: Workshops
15.00: Cakes and drinks

Between 13.30-15.00, parents are invited to the Brancusi Room for discussions on children and their needs.

Romanian Cultural institute
1 Belgrave Square, London SW1X 8PH


As the number of seats is limited, please confirm your participation by contacting us on 020 7752 0134, 07919 022 796 or on our email: office@icr-london.co.uk.
The workshops are designed for children only. Children aged up to 5 can be accompanied by their parents.

The event is organised by the Romanian Cultural Institute in partnership with the School of Romanian Culture and Tradition and the Românca Society.

Children’s Day is the third event in the new programme of the Romanian Cultural Institute in London called At Home in Belgrave Square. The series, running under the patronage of HE Dr. Ion Jinga, the Ambassador of Romania, aims to support and develop the initiatives of Romanian community in Great Britain. 1 Belgrave Square - the headquarters of the Romanian Cultural Institute in London - will become an open space for valuable projects of the Romanian community. The events in this programme are intended to contribute to preserving Romanian cultural and linguistic identity and will be organised in partnership with Romanian associations in the UK.


This event is part of AT HOME IN BELGRAVE SQUARE series

***********************************************************


ACASĂ ÎN BELGRAVE SQUARE
Un program al Institutului Cultural Român din Londra,
sub patronajul ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României
în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord



Basme cu zâne, zmei şi dragoni, o lume de poveşti, marionete şi desene!


Vă aşteptăm pe 29 mai să sărbătorim împreună


Ziua Copilului
şi universul minunat al copilăriei

Invitata noastră din România este Alina Darian, autoare de cărţi de poveşti, care ne va conduce în lumea mirifică a basmelor.
Haideţi să ascultăm şi să inventăm poveşti, să desenăm şi să confecţionăm măşti şi păpuşi, totul prin joc!
Haideţi Acasă în Belgrave Square!

29 mai 2010
ora 13.00: Sosirea invitaţilor
ora 13.20: Cuvânt de bun venit
ora 13.30: Poveşti spuse de Alina Darian
ora 14.00: Ateliere de creaţie
ora 15.00: Prăjituri şi suc
În intervalul 13.30-15.00, părinţii sunt invitaţi în Sala Brâncuşi pentru discuţii despre copii şi nevoile lor.

Institutul Cultural Român
1 Belgrave Square, Londra SW1X 8PH


Deoarece numărul de locuri este limitat, vă rugăm să confirmaţi participarea copiilor dvs la telefoanele 020 7752 0134, 07919 022 796 sau email office@icr-london.co.uk.
Ateliere sunt dedicate exclusiv copiilor; copiii până la 5 ani pot fi însoţiţi de părinţi.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Şcoala de cultură şi tradiţie românească şi Societatea Românca.

Ziua copilului este al treilea eveniment organizat în cadrul noului program al ICR Londra intitulat Acasă în Belgrave Square. Seria, care se desfăşoară sub patronajul ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României în Marea Britanie, are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de iniţiative din partea comunităţii româneşti din Marea Britanie. 1 Belgrave Square – sediul Institutului Cultural Român din Londra – va deveni un spaţiu deschis oricăror proiecte de valoare iniţiate de către comunitatea românească. Scopul evenimentelor desfăşurate în cadrul acestui program este de a contribui la conservarea identităţii culturale şi lingvistice. Evenimentele vor fi organizate în parteneriat cu asociaţiile româneşti din Marea Britanie.

Eveniment din seria ACASĂ ÎN BELGRAVE SQUARE

Primiţi cu colindul?-Constantin C. Ciubotaru

Primiţi cu colindul?

Stimată Doamnă, îmi cer scuze, dar picat ca olteanul de la etajul zece şi nepăţind eu nimic, am fost întrebat despre ce comentează lumea din jur şi mă arată cu degetul… Mai clar, m-am trezit la Madrid, în Cafeneaua lietrară NIRAM şi acolo am dat de cartea dumneavoastră ŢĂRMURILE IUBIRII.

Mi-am luat permisiunea s-o citesc şi acum iată, îndrăznesc să vă fac o întrebare: Primiţi cu colindul de mai, luna florilor?

Liniile astrale ale existenţei fiecăruia dintre noi se pare că s-au întretăiat la Madrid, deşi Domnia-Voastră domiciliaţi la Londra, eu în buricul Câmpiei Române, la Roşiorii de Vede, dar se păare că avem aceeaşi matrice: Ambii suntem legaţi de Bucovina, (eu prin naştere), matale prin bunici şi copilăria fericită pe aceste meleaguri, ambii am trăit în Muntenia, pe locurile unde odinioară erau codrii Vlăsiei sau Deliormanului, Pădurea aceea nebună, ambii năzuim să şlefuim cuvintele româneşti în metafore unice, în speranţa de a descoperi frumosul acuns de litere…

Cred că fiecare dintre noi alergăm după „Cai verzi de pe pereţii cărţilor”.

Un artist român a spus că uneori aleargă după oameni cărora să le facă un bine şi nu totdeauna îi găseşte.

Dumneavoastră aţi iniţiat un Festival numit „Mileniul III”, în 2008.

Noi, la Roşiorii de Vede în anul 2000 am înfiinţat cu toate actele posibile o Asociaţie Culturală numită ”Mileniul 3”. I-am adunat pe toţi cei care iubesc frumosul realizat prin cuvinte, culoare sau lutul ars devenit operă de artă.

Şi unul şi altul ne-am legat sufleteşte de Madrid prin grupul de entuziaşti aflaţi sub bagheta domnului Romeo Niram.

Aici am mai întâlnit alţi români care fierb în „cupa de iubire” a frumosului: Teo Şerbănescu, Ariadna Petri, Cătălin Popa, Marin Traşcă, George Roca, Georgiana Stroia şi muulţi alţii.

Toţi îşi ascund idealul în şoapte de dor”, nu recunosc, aşa cum afirmă d-l Pop, că fiecare-şi are colţul lui intim şi secret de inocenţa cu care a plecat din Carpaţi, pe care-l presară în imaginile operelor lor…

Este cupa ştiută numai de Ionela Flood, pe care a umplut-o cu verdele codrilor Vlăsiei şi albastrul de Voroneţ, albastru găsit în florile de nalbă , în ouăle încrustate, în mătasea cu care se coase modelele de pe gulere şi poale, de pe piepţii bundiţelor noi…

Poeta crede în „Împărăţia fără ziduri a iubirii”.

Cupa dumisale a devenit „cuib ascuns” în cel mai adânc loc din auricolul stâng, acolo unde sunt păstrate sentimentele cele mai intime.

Oare de ce noi, românii, trebuie să răzbim pe alte meleaguri, să primim acolo aplauze, pentru ca apoi cei de acasă să ne reunoască?

De ce trebuie să ne răstignim aiurea-n lume, pe crucea aşteptării mistuiţi de dorul de acasă?

Sărutăm bărbăteşte tâmpla celor care se străduiesc să facă ceea ce oficialităţile nu reuşesc: cunoaşterea valorilor culturii române în lume!

Căţărată pe cuvinte, Ionela Flood ne poartă în volumul său de poezii, adevărate „bucăţi de suflet!” spre „ŢĂRMURILE IUBIRII” (Editura Nicora, Bucureşti, 2009).

Îşi plasează versurile în arcul Carpaţilor, unde vorbele noastre colindă prin dragoste şi picură lacrimi închipuite în versuri…căci obiceiurile, tradiţiile noastre încă dăinuie în inima poetei.

Primiţi cu colind de mai un bucovinean „măritat” de repartiţie şi nevastă în Câmpia Burnasului, pe care o prezintă ca un alt Don Quijote înfrăţit cu Păcală în proza sa?

Ce-ar fi să ne vizitaţi la o „clacă de cuvinte”, într-o joi, când milenarii torc metafore? Să ştiţi că ne-am bucura şi dacă ne-aţi chema pe malurile Tamisei s-o facem acolo. Vom veni la acest colind de cuvinte cu un buchet de metafore! Deci dumeavoastră stabiliţi de unde începem!

15 mai, 2010, Madrid

Sunday 25 April 2010

EXPOZITIE DE POEZIE: IONELA FLOOD & EXPOZITIE DE GRAFICA: ION ASTALUS, ADINA ROMANESCU, ADELA URSACHE

EXPOZITIE DE POEZIE: IONELA FLOOD
&
EXPOZITIE DE GRAFICA: ION ASTALUS, ADINA ROMANESCU, ADELA URSACHE


în Espacio Niram - Madrid

Vineri, 23 aprilie 2010, la orele 21:30 a avut loc în Espacio Niram din Madrid, Spania (Calle de la Independencia, nº2, 28013) a doua „Expoziţie de poezie”, de data aceasta în compania poetei IONELA FLOOD - un recital trilingv, colaborarea revistelor Madrid en Marco şi Niram Art.
Ionela Flood este doctorand la Academia de Studii Economice, Bucureşti, specializată în managementul de proiect şi recent a debutat ca scriitor. Ionela este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Info Manager şi al Societăţii "Românca" din Marea Britanie, şi vicepresedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor din Srăinătate, precum şi membru in bordul mai multor asociaţii din Londra. Ionela Flood, locuieste la Londra din 2002, a început să publice când a fost numită director al Centrului Cultural "Eminescu" din Bucureşti. Aici a fondat şi a condus timp de trei ani revista "Enigmaticul”. Deasemenea a publicat şi a colaborat cu agenţii de presă şi reviste culturale si de specialitate economica din Marea Britanie, România, Germania, Israel, Australia, Elveţia, Spania, Grecia şi Franţa.



Cartea "Ţărmurile Iubirii”, care a fost prezentată vineri, 23 aprilie 2010 în Espacio Niram, este prima carte cu caracter personal a acesteia, după debutul în 1999 în antologia de poeme,"Ecou de gând". În decembrie 2009 volumul a fost lansat in cadrul Congresului Spiritualitatii Româneşti de la Alba Iulia, unde a câştigat Premiul Prefecturii Alba Iulia şi Premiul pentru Debut Grigore Vieru, acordat de Liga Culturală, odată cu dezvelirea la Alba Iulia a unui bust dedicat poetului. Cartea conţine 44 poezii, scrise de-a lungul a zece ani, cu ilustraţii de Ioan Astaluş, Adina Romanescu şi Adela Ursache.

La acest eveniment literar din Espacio Niram din Madrid au participat, alături de invitata specială Ionela Flood, poetul spaniol Héctor Martínez Sanz, actorul brazilian Tales Jaloretto şi Ariadna Petri, poetă şi fondator al Cenaclului RefleXos din Madrid. Printre oaspeti am remarcat personalitati ale viectii culturale din Romania si din Spania: Gheorghe Smarandache , Directorul Institutului Eugen Ionesco din Slatina; scriitorul Alexandru Toma , pictorul Tudor Serbanescu , ziarista Georgian Stroe si Ignatio Pajon Leyra, Directorul Editurii Antigona din Madrid , alaturi de gazda evenimentului pictorul Romeo Niram.

Începând cu orele 23, seara de arta a continuat cu vernisajul expoziţiei de grafică a artistilor Ion Astalus, Adina Romanescu si Adela Ursache reprezentând o parte din lucrările care ilustrează cartea "Ţărmurile iubirii" de Ionela Flood. Expoziţia a fost deschisă de către jurnalistul Fabianni Belemuski, directorul revistei Niram Art

Ioan Astalus este sculptor şi artist grafic cu sediul în România, specializat în miniaturi. El este autorul a 14 cărţi şi a avut expoziţii personale şi de grup de grafică şi sculptură în România, Franţa, Germania , Marea Britanie şi Ungaria. Opera sa de grafică, pictură şi sculptură se află în colecţii particulare din România şi Europa.


Adina Romanescu este o tanara profesoara de arta , specializata in pictura in ulei, desen, modelaj, sculptura si grafica de carte ce isi desfasoara activitatea in Bucuresti. Arta sa a fost prezentata in expozitii colective si personale in Romania, Marea Britanie, Franta si Egipt , facand parte din colectii particulare in intreaga lume.

Adela Ursache este o tanara studenta la Colegiul Iulia Hasdeu din Bucuresti. Lucrarile sale au facut parte din numeroase expozitii colective in Romania si Marea Britanie.

Evenimentul a generat o atmosfera dinamica, dezbaterea permitand un bogat schimb de pareri si experiente interculturale, ce speram sa fie reluate in cursul acestui an cu viitoare lucrari ale artistilor prezentati cu aceasta ocazie.

Echipa Espacio Niram
www.espacioniram.com

••••••••••••••••••••

EXHIBITION OF POETRY: Ionela Flood
&
Graphics Exhibition: ION ASTALUS, ADINA ROMANESCU, ADELA URSACHE

at the Espacio Niram - Madrid, Spain

Friday, April 23, 2010, at 9:30 p.m. was presented at the Niram Espacio in Madrid, Spain (on Calle Independencia, n º 2, 28013) the second "Exhibition of poetry", this time in the company of poet Ionela Flood - a concert trilingual, Madrid en collaboration magazines and Niram Marco Art.

Please keep an eye on our website for more details.


The team of Espacio Niram
www.espacioniram.com

************************


EXPOSICIÓN DE POESÍA: IONELA FLOOD
EXPOSICIÓN DE GRÁFICA: ION ASTALUS


en Espacio Niram - Madrid
Viernes, el 23 de Abril del 2010, a las 21:30 horas, tendrá lugar en Espacio Niram de Madrid (Calle de la Independencia, Nº 82, 28013) la „Exposición de poesía de Ionela Flood”, un recital trilingüe, inglés – español - rumano, de poesías de la poeta rumana IONELA FLOOD, organizado por El Círculo Poético RefleXos con el apoyo de las Revistas Madrid en Marco y Niram Art.
Ionela Flood es estudiante de doctorado, especialista en gestión de proyectos y ha debutado recientemente como escritora. Es miembro fundador y presidente de la “Asociación de los Gestores de la Información” y de la Sociedad “Romanca” de Gran Bretaña, y vicepresidenta de la Liga Cultural para la Unidad de los Rumanos en el Extranjero, así como miembro de varias asociaciones en Londres. Ionela Flood es rumana y residente en Londres desde 2001. Empezó a publicar cuando fue nombrada directora del Centro Cultural “Eminescu” de Bucarest. Ahí fundó y dirigió durante tres años la revista “El Enigmático”. Ha publicado y colaborado con agencias de noticias y revistas culturales del Reino Unido, Rumania, Alemania, Israel, Australia, Suiza, España y Francia.

El libro “Ţărmurile Iubirii" (Las orillas del amor), que se presentará el viernes 23 de Abril del 2010 en Espacio Niram. Es su primer libro personal, después del debut en 1995 en la antología de poemas "Eco de pensamiento". En su lanzamiento en Alba Iulia, Rumania, el libro obtuvo el Premio de la Municipalidad de Alba Iulia y el Premio Debut Grigore Vieru. El libro, escrito durante más de diez años, contiene 44 poemas, con ilustraciones de Ion Astaluş, Adina Romanescu y Adela Ursache.
A este evento de literatura en Espacio Niram de Madrid, participarán la invitada especial, Ionela Flood, el poeta español Héctor Martínez Sanz, el actor brasileño Tales Jaloretto y Ariadna Petri, poetisa y fundadora del Círculo Poético RefleXos.
A las 23 horas, la noche de arte continuará con la inauguración de la exposición de gráfica del artista IOAN ASTALUS, que consta de una parte de las obras que ilustran el libro „Ţărmurile iubirii” de Ionela Flood. El artista contará sobre su acercamiento a la poesía de Ionela Flood y sus gráficas estarán introducidas por el periodista Fabianni Belemuski, director de la revista Niram Art.

Ioan Astalus es escultor y artista gráfico basado en Rumania, especializado en miniaturas. Es el autor de 14 libros y ha tenido exposiciones individuales y colectivas de sus gráficas y esculturas en Rumania, Francia, Alemania y Hungría. Su trabajo de gráfica, pintura y escultura está en colecciones privadas en Rumania y Europa.

www.espacioniram.com

Saturday 17 April 2010

"Ţărmurile iubirii " poems by, Ionela Flood with illustrations by Ioan Astalus, Adina Romanescu and Adela Ursache

"Ţărmurile iubirii " poems by, Ionela Flood
with illustrations by Ioan Astalus, Adina Romanescu and Adela Ursache was launched in London in March 2010 as part of an event organised by Romanca Society and ICR London.



Ionela Flood is a PhD student, a project manager specialist and has recently made her debut as a writer. She is a founding member and President of the Association of Information Managers, the Romanca Society in London and Vice President of the Cultural League for Spiritual Unity of all Romanians Everywhere . She is also a board-member of several associations in London. Her publishing activities include cooperating with news agencies and cultural magazines from Romania, United Kingdom, Germany, Israel, Australia, Switzerland, Spain and France.




Ioan Astalus is a sculptor & graphic artist based in Romania specialising in miniatures. He is the author of 14 books and has had solo and group exhibitions of his graphics and sculptures in Targu Mureş, Bucharest, Iasi, Cluj-Napoca, Galati, Gura Humorului, Macea, Ludus, Brasov, Timisoara, Paris, Turin, Budapest , Montpellier, Munich and Toulouse. His works of graphics, painting and sculpture are in collections in Romania and abroad.






Adina Romanescu is a young artist and art teacher specialising in oil painting, drawing, stucco, modeling, sculpture and book graphics. Her work has been shown in Romania, France, England, Egypt, and held in several private collections around the world.



Adela Ursache is a young art student at Iulia Hasdeu College, Bucharest. Her work has been shown in several group exhibitions in Bucharest.



Music by Corneliu Pavel.
Design Mihai Gaina.


http://www.youtube.com/watch?v=fBi2WpQoi5Y

www.romanca.co.uk
http://ionelaflood.blogspot.com


*********************************
"Ţărmurile iubirii" de Ionela Flood & Expozitia cu ilustratii de carte lansate la Londra.

"Ţărmurile iubirii" poezii de Ionela Flood
cu ilustraţii de Ioan Astalus, Adina Romanescu şi Ursache Adela a fost lansat la Londra în martie 2010, ca parte a unui eveniment organizat de Societatea Romanca si ICR Londra.

Ionela Flood este specializata ca manager de proiect şi a făcut recent debutul ca scriitor. Ea este un membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Info Manager , Societatea Romanca din Londra şi vicepreşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea spirituală a tuturor românilor de pretutindeni. Ea este, de asemenea membra in consiliul mai multor asociaţii din Londra. Activităţile sale includ consultanta si PR cooperand cu agenţiile de ştiri şi reviste culturale din România, Marea Britanie, Germania, Israel, Australia, Elveţia, Spania şi Franţa.

Ioan Astalus este scriitor, sculptor si artist grafic cu sediul în România specializat în miniaturi. El este autorul a 14 cărţi şi a avut expoziţii solo şi de grup ale sale grafice şi sculpturi din Targu Mures, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Galati, Gura Humorului, la Macea, Ludus, Brasov, Timisoara, Paris, Torino, Budapesta, Montpellier, München şi Toulouse. Lucrarile sale de grafica, pictura si sculptura se află în colecţii din România şi din străinătate.



Adina Romanescu este o tânăra artista şi profesor de artă specializata în pictură în ulei, desen, stuc, modelare, sculptura si grafica de carte. Munca sa a fost demonstrată în expozitii din România, Franţa, Anglia, Egipt, avand lucrari în mai multe colecţii particulare din întreaga lume.





Adela Ursache este studenta la Colegiul Iulia Hasdeu, Bucuresti. Munca sa a fost prezentata în mai multe expoziţii de grup în Bucureşti.




Muzica de Corneliu Pavel.
Design Mihai Gaina.



http://www.youtube.com/watch?v=fBi2WpQoi5Y

www.romanca.co.uk
http://ionelaflood.blogspot.com

Sunday 4 April 2010

Happy Easter!/ Paste fericit!

Icoana realizata de catre Aurelia Chiriac -Carabinieru -Atelierul iconografic Romanca/ Icon by Aurelia Chiriac Carabinieru


Sarbatoarea Pastelui sa va aduca pace, lumina si bucurii!

The Easter Celebration may bring you peace, light and joy!

Romanca Team

Tuesday 30 March 2010

OFFICIAL LAUNCH OF INVITATION TO COMPOSERS

OFFICIAL LAUNCH OF INVITATION TO COMPOSERS

Seminar on Olivier Messiaen's Quatuor pour la fin du Temps



OFFICIAL LAUNCH OF INVITATION TO COMPOSERS

Seminar on Olivier Messiaen's Quatuor pour la fin du Temps



OFFICIAL LAUNCH OF INVITATION TO COMPOSERS

You are cordially invited to the official launch of Invitation to Composers. A ground-breaking international project for the European Commission.

Wednesday 31 March 2010, 1:30-9:30pm
The David Josefowitz Recital Hall, Royal Academy of Music, Marylebone Road, London NW1 5HT

The event includes the press launch for the project, four workshops, composers’ forum and a concert.

Invitation to Composers is a unique, two-year project, funded by the European Cultural Fund, that encourages modern-day composers to write new works, inspired by celebrated musical ideas of the 18th, 19th and 20th centuries and enhanced by cultural elements from the composers’ own indigenous heritage.

The official launch for the project will take place in the presence of HE Dr . Ion Jinga, Ambassador of Romania in Great Britain, and will be followed by workshops with four chosen composers who will explore their works with the audience, with musical illustrations provided by the London Schubert Players. A composers’ forum will be followed by a concert where all the new works will be receiving their World Premières.

With the participation of the London Schubert Players
Presenter and Project Director: pianist Anda Anastasescu
The event will be presided over by Philip Cashian DMus, BMus, Hon ARAM, Head of Composition for the Royal Academy of Music.

Workshops and composers’ forum are FREE
Concert – £10.00 on the door (concessions – £8, students free)



Programme

1:30 - 2:00pm Press Launch
Opened with Danse and Improvisation for Solo Double Bass by Michael Cretu.

2:00 - 4:00pm Workshops
With composers Roberto Brisotto (Italy), Bjørn Bolstad Skjelbred (Norway), Carmen Maria Cârneci (Romania) and Salvador Torre (Mexico)

5:00 - 6:00pm Composers’ Forum

7:00 - 9:00pm Concert

9:00 - 9:30pm Questions and evaluation

There will be two, one-hour intervals at 4:00 and 6:00pm

The concert will be performed by the London Schubert Players
Piano Anda Anastasescu
Violin Elenor Parry-Griffiths and Ricardo Zwietisch
Clarinet Helen Pierce
Cello Sebastian Millett
Guest pianists Alberto Portugheis and Katerina Assimis



Concert Programme Les Enfants du Paradis

Messiaen (1908 – 1992) Quatuor pour la fin du Temps

Bjørn Bolstad Skjelbred (1970 - ) Crystals

Roberto Brisotto (1972 - ) Evocations Rituelles

Carmen Maria Cârneci (1958 - ) Quatuor pour Marguerite

Salvador Torre (1956 - ) Clouds. Homage to Messiaen

The Invitation to Composers events are musical journeys that combine performance with music analysis and give audiences the chance of interacting closely with the dialogue between composers and performers. They present a stimulating and informal opportunity to meet, work together and discuss ideas, aesthetics and experiences.

More about the composers

Bjørn Bolstad Skjelbred (1970 –):
Finished his Masters in Composition at the Norwegian State Academy in Oslo in 2006. He is active as a composer and engages in several genres of music and musical environments such as: stage productions, music for young people and music supporting other art forms.

Roberto Brisotto (1972 –):
Is the organist of Cappella Civica della Cattedrale di San Giusto in Trieste, Italy. He graduated in composition from the Pollini Conservatoire in Padua and is studying conducting and vocal composition at the Tartini Conservatoire in Trieste. He received national awards in composition, conducting and organ performance.

Carmen Maria Cârneci (1958 –):
Appeared as composer and conductor in several festivals of new music and is a regular guest conductor at the Stuttgart State Opera. As a composer she received important awards in Mannheim, Rome, Köln, Bucharest and Hong Kong, and commissions from The State Opera in Bonn. Her works are published by Ricordi-München and Furore-Edition-Kassel.

Salvador Torre (1956 –):
Graduated from the National Music Conservatoire in Mexico City in composition, flute and chamber music. He studied in Paris on a scholarship from the French Government and completed his doctorate at the Sorbonne. He received a First Prize in Composition and Flute, and a diploma in Electro-acoustic music. He represented Mexico at the UNESCO International Rostrum of Composers in Amsterdam and at the well known festival World Music Days in Japan.



Concert Programme Details

Messiaen (1908 – 1992) Quatuor pour la fin du Temps
Liturgie de cristal
Vocalise, pour l’Ange qui annonce la fin du Temps
Abîme des oiseaux
Intermède
Louange à l’Eternité de Jésus
Danse de la fureur, pour les sept trompettes
Fouillis d’arcs-en-ciel, pour l’Ange qui annonce la fin du Temps
Louange à l’Immortalité de Jésus

Bjørn Bolstad Skjelbred (1970 - ) Crystals
Le Cristal de la Nuit – à Olivier Messiaen
The Pollock Web 1
Colour on Colour - à Mark Rothko
Asymmetric Interlude – à Gyorgy Ligeti
The Pollock Web II
Dans l’Ombre du Gibet – à Maurice Ravel

Roberto Brisotto (1972 - ) Evocations Rituelles
Dance sacrificatoire pour l’Esprit de la Terre
Dance propitiatoire pour l’Esprit de l’Eau
Dance orgiastique pour l’Esprit du Feu
Hymne d’Adoration à l’Esprit du Ciel

Carmen Maria Cârneci (1958 - ) Quatuor pour Marguerite

Salvador Torre (1956 - ) Clouds. Homage to Messiaen*
Introduction: Cumulus 1
Infinity Drops
Limited Transposition Cloud
Transition: Cumulus 2
Brownian Cloud
Gershwin Tornado
Debussy ‘Claude’
*Clouds was awarded the first Constantin Silvestri Composition Prize in 2009

Return to top





Seminar on Olivier Messiaen's Quatuor pour la fin du Temps

Sunday 28th March 2010, 5.30 - 7.30pm
London Schubert Players Studio, 72 Warwick Gardens, LONDON W14 8PP

The event includes analysis and performance of Messiaen's unusual Quatuor pour la fin du Temps and is followed by a cheese and wine reception.

Tickets £15 (students free)
Places are limited and advance booking/reservation essential. Please send cheques made out to London Schubert Players Trust to the above address.

The Invitation to Composers seminars are musical journeys that combine performance with music analysis and give audiences the chance of interacting closely with the dialogue between composers and performers. They present a stimulating and informal opportunity to meet, work together and discuss ideas, aesthetics and experiences.


Ionela Flood, Project Consultant
www.invitationtocomposers.co.uk
www.londonschubertplayers.co.uk

*********************************



Invitaţie pentru compozitori

La 31 martie 2010, între orele 13.30 - 21.00, în prezenţa Ambasadorului României, Dr. Ion Jinga, fundaţia London Schubert Players, Institutul Cultural Român - Paris şi asociaţia Info Manager din Bucureşti organizează lansarea proiectului susţinut de Comisia Europeană, Invitaţie pentru compozitori (www.invitationtocomposers.co.uk)

Program

13.30 – 14.00 Conferinţă de presă
în deschidere Dans şi improvizaţie pentru contrabas în interpretarea compozitorului Michael Cretu.

14.00 – 16.00 Ateliere de creaţie
în interpretarea compozitorilor Carmen Maria Cârneci (România), Roberto Brisotto (Italia), Bjørn Bolstad Skjelbred (Norvergia) şi Salvador Torre (Mexic).

17.00 – 18.00 Forumul compozitorilor

19.00 – 19.10 Cuvânt de deschidere al ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României.

19.10 – 21.00 Concert susţinut de cvartetul de clarinete London Schubert Players (www.londonschubertplayers.co.uk ) cu Anda Anastasescu, pianist şi director artistic şi invitaţii acesteia.


Adresa: David Josefowitz Recital Hall, Royal Academy of Music London, Marylebone Road, LONDON NW1 5HT

Mai multe informaţii: www.invitationtocomposers.co.uk






Ionela Flood, Consultant Proiect
www.invitationtocomposers.co.uk
www.londonschubertplayers.co.uk


Sunday 28 February 2010

Sarbatoarea Martisorului /Martisor Celebration





Echipa Societatii Romanca
www.romanca.co.uk


*******************************************************************************************






The Team
Romanca Society
www.romanca.co.uk

Saturday 16 January 2010

In memoriam Mihai Eminescu si Grigore Vieru


Bustul poetului Grigore Vieru de la Alba Iulia



In limba ta



În aceeasi limba
Toata lumea plange,
In aceeasi limba
Rade un pamant.
Ci doar in limba ta
Durerea poti s-o mangai,
Iar bucuria
S-o preschimbi in cant.

In limba ta
Ti-e dor de mama,
Si vinul e mai vin,
Si pranzul e mai pranz.
Si doar in limba ta
Poti rade singur,
Si doar in limba ta
Te poti opri din plans.

Iar cand nu poti
Nici plange si nici rade,
Cand nu poti mangaia
Si nici canta,
Cu-al tau pamant,
Cu cerul tau in fata,
Tu taci atuncea
Tot in limba ta.


********************************


In memoriam Mihai Eminescu



Mihai Eminescu





Glossă

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.

Multe trec pe dinainte,
În auz ne sună multe,
Cine ţine toate minte
Şi ar sta să le asculte?...
Tu aşează-te deoparte,
Regăsindu-te pe tine,
Când cu zgomote deşarte
Vreme trece, vreme vine.

Nici încline a ei limbă
Recea cumpăn-a gândirii
Înspre clipa ce se schimbă
Pentru masca fericirii,
Ce din moartea ei se naşte
Şi o clipă ţine poate;
Pentru cine o cunoaşte
Toate-s vechi şi nouă toate.

Privitor ca la teatru
Tu în lume să te-nchipui:
Joace unul şi pe patru,
Totuşi tu ghici-vei chipu-i,
Şi de plânge, de se ceartă,
Tu în colţ petreci în tine
Şi-nţelegi din a lor artă
Ce e rău şi ce e bine.

Viitorul şi trecutul
Sunt a filei două feţe,
Vede-n capăt începutul
Cine ştie să le-nveţe;
Tot ce-a fost ori o să fie
În prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zădărnicie
Te întreabă şi socoate.

Căci aceloraşi mijloace
Se supun câte există,
Şi de mii de ani încoace
Lumea-i veselă şi tristă;
Alte măşti, aceeaşi piesă,
Alte guri, aceeaşi gamă,
Amăgit atât de-adese
Nu spera şi nu ai teamă.

Nu spera când vezi mişeii
La izbândă făcând punte,
Te-or întrece nătărăii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
Între dânşii să se plece,
Nu te prinde lor tovarăş:
Ce e val, ca valul trece.

Cu un cântec de sirenă,
Lumea-ntinde lucii mreje;
Ca să schimbe-actorii-n scenă,
Te momeşte în vârteje;
Tu pe-alături te strecoară,
Nu băga nici chiar de seamă,
Din cărarea ta afară
De te-ndeamnă, de te cheamă.

De te-ating, să feri în laturi,
De hulesc, să taci din gură;
Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
Dacă ştii a lor măsură;
Zică toţi ce vor să zică,
Treacă-n lume cine-o trece;
Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
Tu rămâi la toate rece.

Tu rămâi la toate rece,
De te-ndeamnă, de te cheamă;
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera şi nu ai teamă;
Te întreabă şi socoate
Ce e rău şi ce e bine;
Toate-s vechi şi nouă toate:
Vreme trece, vreme vine.

London Concert

C O N C E R T L A L O N D R A !

Salutări!

Duminică, 17 ianuarie 2010, ora 5pm, va invităm să continuăm întâmpinarea Anului Nou împreună. O seară cu folclor si suflet Românesc. Maria Sarabaş şi Ghenadie Negru - iubiţii interpreţi de muzică populară din Basarabia, vin să ne prezinte un program festiv cu concert de sărbătoare. Genericul concertului „Rădăcinile ne cheamă, dor de casă, copii, mama...”. Sunt invitati toti doritorii spre a petrece impreuna o sarbatoare cu folclor si suflet romanesc.

Costul biletelor variază între 10 - 15£. Rezervarea din timp a biletelor este recomandată.

Numarul de telefon (+44)(0)7578463847
E-mail: info@pro-diaspora.com
În program:

4pm – 5pm Expoziţie de fotografie „Londra luminată de Crăciun”;
4pm – 4.30pm Prezentarea volumului de versuri "Tarmurile iubirii" de Ionela Flood , volum ce a primit 2 premii la Congresul Spiritualitatii Romanesti, un omagiu pentru scriitorii Mihai Eminescu si Grigore Vieru.
5pm – 7pm Concert cu Maria Sarabaş şi Ghenadie Negru;
7pm – 9pm Dans si Horă.
Concertul este organizat de COMUNISON RC cu ocazia lansării revistei PRO-Diaspora, celebrarea Sărbătorilor de Crăciun (stil vechi - 13 ianuarie), Eminescu (15 ianuarie).

Vă rugăm să răspândiţi acest anunţ printre prieteni şi comunităţi.

Adresa localului: LONDON, EC2N 4AG, 78 Bishopsgate, plasat in City of London, vis-a-vis de NatWest Tower, autobuzul 8, 242, 344. Sau maxim 5 minute mers pe jos de la statia de metroLiverpool Street.

Ethelburga's Centre e o fosta biserica, care in urma renovarii a fost transformata in Centru cu sala de concerte, conferinte, sedinte, expozitii etc. Din aceasta cauza, Ethelburga's Centre arata din fata ca o biserica mica...

Pentru mai multe detalii referitor la adresa localului, vedeti explicatii mai jos in engleza.

Cu calde felicitări a sărbătorilor! Vă asteptăm!


*******************************************
London Concert

We kindly invite you to Folk concert with Maria Sarabaş şi Ghenadie Negru from Basarabia, Sunday 17 January , 2010 , between 4pm -9pm at St.Ethelburga's Centre LONDON, EC2N 4AG, 78 Bishopsgate, few minutes from underground station Liverpool Street.
Bus: 8, 242, 344


Programme:
4pm – 5pm Christmas Lights Photo Exhibition
4pm – 4.30pm Book Presentation "Shores of love " by Ionela Flood , 2 prizes winner
5pm – 7pm Folk concert with Maria Sarabaş & Ghenadie Negru;
7pm – 9pm Folk dance
Booking is essential but tickets are available at the door at £10-15.

Contact (+44)(0)7578463847
E-mail: info@pro-diaspora.com

How to Find St.Ethelburga's Centre
Public Transport

The Centre is five minutes walk of both Bank and Liverpool Street stations (Zone 1). You can walk over the bridge from London Bridge Station in about 15 minutes.

View our location on www.streetmap.co.uk

Use the Transport for London Journey Planner to plan your route. Our postcode is EC2N 4AG


By Car

It is difficult to park near the Centre. If you want to use a car the nearest car park is the NCP - London Rodwell House in Strype Street, London E1 7LF (020 7247 7923). You can stop directly outside the building in the loading bay for a maximum of 20 minutes for deliveries and pick-ups.

The Centre is fully accesible with wheelchair-accessible lavatory facilities and a hearing loop. Please contact us in advance if you are coming by car.